JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, a raportat un salt de 35% al profitului în T3

JPMorgan Chase a raportat un salt de 35% al profiturilor pentru al treilea trimestru, cea mai mare bancă americană continuând să culeagă beneficiile dobânzilor mai mari şi ale pierderilor din credite mai mici decât în mod normal, scrie FT, citat de Ziarul Financiar.

78 afișări
Imaginea articolului JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, a raportat un salt de 35% al profitului în T3

JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană, a raportat un salt de 35% al profitului în T3

Banca a declarat vineri că venitul net a urcat la 13,2 miliarde de dolari, de la 9,7 miliarde de dolari cu un an înainte. Această cifră a fost mai bună decât cea de 11,9 miliarde de dolari la care se aşteptau analiştii, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

Directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, a declarat că veniturile au fost „solide”, dar a recunoscut că „aceste rezultate beneficiază de un supra-venit al nostru, atât în ceea ce priveşte veniturile nete din dobânzi, cât şi costurile de creditare sub nivelul normal, ambele urmând să se normalizeze în timp”.

Într-un avertisment cu privire la conflictele din Ucraina şi Israel, Dimon a spus că aceasta „ar putea fi cea mai periculoasă perioadă pe care a cunoscut-o lumea în ultimele decenii”. Opiniile lui Dimon privind afacerile mondiale sunt urmărite îndeaproape pe Wall Street.

Acţiunile JPMorgan au crescut cu peste 4% în tranzacţiile de dimineaţă la New York.

Ca şi în trimestrul precedent, o mare parte din câştig a fost determinată de veniturile nete din dobânzi, care, la 22,7 miliarde de dolari, au fost cu 30% mai mari decât în acelaşi trimestru al anului trecut. Cifra a fost peste aşteptările analiştilor, de 22,4 miliarde de dolari, JPMorgan continuând să câştige de pe urma ciclului de creştere a dobânzilor de către Rezerva Federală şi de pe urma achiziţiei de urgenţă a băncii First Republic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici