Jumătate din pachetul salarial al şefului Apple în următorii opt ani va depinde de cotaţia acţiunilor

Jumătate din pachetul salarial al directorului general al Apple, Tim Cook, va depinde pe parcursul următorilor opt ani de evoluţia pe bursă a acţiunilor companiei, raportată la cotaţiile altor firme americane.

653 afișări
Imaginea articolului Jumătate din pachetul salarial al şefului Apple în următorii opt ani va depinde de cotaţia acţiunilor

Jumătate din pachetul salarial al şefului Apple în următorii opt ani depinde de cotaţia acţiunilor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cook a convenit cu Apple în 2011 să primească pe parcursul a 10 ani acţiuni în valoare de 378 milioane de dolari, iar amendamentele au fost aduse la iniţiativa acestuia, potrivit cotidianului Financial Times.

Decizia boardului companiei vine după proteste ale unui grup de acţionari la reuniunea anuală din februarie şi într-o perioadă în care preţul pe bursă al titlurilor rămâne cu mult sub nivelul record atins în septembrie.

Înţelegerea iniţială prevedea ca şeful Apple să primească acţiunile în două tranşe, după cinci şi zece ani în funcţie. După modificarea acordului, jumătate din pachetul de acţiuni va fi acordat treptat, iar restul va depinde de evoluţia pe bursă.

Dacă preţul acţiunilor va avea o evoluţie care să le plaseze în prima treime a companiilor din componenţa indicelui S&P 500 al bursei americane, iar Cook va rămâne director general pentru întreaga perioadă de 10 ani, atunci va primi integral pachetul salarial convenit în 2011.

În cel mai rău caz, în care cotaţia Apple se află în ultima treime a indicelui S&P 500, Cook va primi doar jumătate din pachetul de acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici