Jurământul managerilor români: Jur că voi face bani responsabil. Jur că nu mă voi implica în acte de corupţie

În 2009, câteva zeci de absovenţi de MBA de la Harvard s-au angajat printr-un jurământ să îşi pună cunoştinţele în slujba binelui societăţii. Noul decan al Harvard Business School Nitin Nohria, numit în fruntea celei mai prestigioase şcoli de business din lume anul trecut, a fost vârful de lance din mediul academic al ideii de jurământ pentru absolvenţii MBA.

253 afișări
Imaginea articolului Jurământul managerilor români: Jur că voi face bani responsabil. Jur că nu mă voi implica în acte de corupţie

Jurământul managerilor români: Jur că voi face bani responsabil. Jur că nu mă voi implica în acte de corupţie (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Între timp, alte 250 de şcoli de business din lume s-au arătat interesate de ideea unui jurământ la finalul programelor de MBA şi a apărut "The MBA Oath Project". "Tiffin University România este în proces de înscriere în acest proiect şi începând cu acest an şi absolvenţii noştri vor depune la finalul programului jurământul MBA", spune Marius Mihăilescu, managing partner al programului de EMBA oferit de Tiffin University la Universitatea Bucureşti. Şcolile de business nu îşi mai propun doar să livreze manageri performanţi, ci manageri care se pot adapta la schimbare şi care pot traduce în piaţă o imagine responsabilă a organizaţiei pentru care lucrează.

"Cu siguranţă este necesar un set de reguli care să guverneze mediul de afaceri în sensul amintit de Nitin Nohria. Evenimentele recente din mediul economic internaţional vin în sprijinul unui astfel de cod etic în desfăşurarea afacerilor", afirmă Rodica Rădulescu, director CODECS Business School, partenerul din România al britanicilor de la The Open University Business School, care oferă un program de MBA la Bucureşti.

Ideea unui jurământ în mediul academic de business nu este însă nouă. De câteva decenii, toţi absolvenţii WU Viena, inclusiv cei care au terminat un program de MBA, fac un jurământ după absolvire, prin care se angajează să contribuie într-o manieră responsabilă la "soluţionarea problemelor umanităţii. Jurământul nostru este poate mai concis decât cel propus de Harvard, dar are aceeaşi intenţie şi este cu siguranţă mai vechi", spune Bodo Schlegelmilch, decan al WU Executive Academy din Viena, care oferă pe piaţa locală un program de EMBA şi un Professional MBA.

Citeşte mai multe despre jurământul absolvenţilor de MBA pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici