Justin Bieber, Gwyneth Paltrow şi Ashton Kutcher printre investitorii în startup-ul cripto MoonPay

Justin Bieber, Gwyneth Paltrow, Snoop Dogg şi Ashton Kutcher se numără printre cei peste 60 de noi investitori în startup-ul fintech MoonPay, relatează CNBC.

425 afișări
Imaginea articolului Justin Bieber, Gwyneth Paltrow şi Ashton Kutcher printre investitorii în startup-ul cripto MoonPay

Justin Bieber, Gwyneth Paltrow şi Ashton Kutcher printre investitorii în startup-ul cripto MoonPay

Alţi investitori celebri sunt Chainsmokers, Drake, Eva Longoria, Jason Derulo, Kate Hudson, Paris Hilton, Matthew McConaughey, Mindy Kaling, Questlove şi Shawn Mendes, printre alţii. Noii investitori contribuie cu un total de 87 de milioane de dolari la o rundă de finanţare de 555 de milioane de dolari, condusă de Tiger Global şi Coatue, care evaluează MoonPay la 3,4 miliarde de dolari.

Fondată în 2018, software-ul companiei cu sediul în Miami le permite utilizatorilor să cumpere şi să vândă criptomonede folosind metode de plată convenţionale, cum ar fi cardurile de credit, transferurile bancare sau portofelele mobile, precum Apple Pay şi Google Pay.

MoonPay îşi vinde, de asemenea, tehnologia şi altor companii, inclusiv site-ul web cripto Bitcoin.com şi piaţei NFT OpenSea, un model pe care CEO-ul Ivan Soto-Wright îl numeşte "cripto-as-a-service".

NFT-urile sunt active digitale care reprezintă obiecte din lumea reală - cum ar fi arta, muzica şi bunurile imobiliare - şi nu pot fi reproduse. Numai în ultimele câteva luni, marile branduri din toate industriile, inclusiv Coca-Cola, McDonald's, Nike, Gucci şi Liga Naţională de Fotbal, au introdus NFT-uri în iniţiativele lor de marketing.

MoonPay spune că a fost profitabilă de la lansarea platformei, în 2019. Serviciile sale sunt utilizate acum de peste 10 milioane de clienţi din 160 de ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici