Justiţia belgiană: Citibank, vinovată de publicitate falsă la vânzarea unor titluri

Justiţia belgiană a stabilit că banca americană Citibank se face vinovată de publicitate falsă deoarece a vândut produse financiare ale instituţiei de credit Lehman Brothers fără a avertiza corect clienţii despre riscurile acestora, potrivit agenţiei Belga, preluată de AFP.

36 afișări
Imaginea articolului Justiţia belgiană: Citibank, vinovată de publicitate falsă la vânzarea unor titluri

Justiţia belgiană: Citibank, vinovată de publicitate falsă la vânzarea unor titluri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Citibank a vândut obligaţiuni Lehman Brothers de 128 de milioane de euro către 4.100 de cumpărători din Belgia. Aceste titluri şi-au pierdut valoarea după falimentul Lehman Brothers, pe 15 septembrie 2008.

Procesul privind Citibank a durat un an. Reclamanţii susţin că au primit informaţii false de la banca americană, care a ascuns riscurile comportate de produsele financiare ale Lehman.

Prăbuşirea Lehman este elementul declanşator al crizei financiare mondiale, aceasta afectând sănătatea altor bănci, situaţie în care guvernele mai multor state au fost nevoie să intervină în susţinerea sistemelor bancare naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici