Kaspersky: Veniturile comercianţilor de Crăciun sunt în pericol din cauza vulnerabilităţilor sistemelor POS

Veniturile comercianţilor din perioada Crăciunului sunt în pericol din cauza atacurilor DdoS şi a vulnerabilităţilor sistemelor POS, conform raportului Kaspersky Lab IT Security Economics, publicat miercuri.

478 afișări
Imaginea articolului Kaspersky: Veniturile comercianţilor de Crăciun sunt în pericol din cauza vulnerabilităţilor sistemelor POS

Kaspersky: Veniturile comercianţilor de Crăciun sunt în pericol din cauza vulnerabilităţilor sistemelor POS

Peste 77% din companii au avut de suferit din cauza unui atac cibernetic în ultimele 12 luni, o creştere a atacurilor în care DDoS şi sistemele POS au fost principalii vectori agravează situaţia, în special în perioada vânzărilor de Crăciun, atunci când sunt mai mulţi cumpărători în magazin decât în mod normal, potrivit Kaspersky.

Cercetarea arată că, pe parcursul anului trecut, a fost o explozie (până la 16%) atât a atacurilor DDoS, cât şi a celor în care erau folosite vulnerabilităţi ale terminalelor POS. Aceste date indică faptul că, indiferent ce tip de furt plănuiesc infractorii cibernetici în această perioadă, e foarte posibil să folosească atacurile DDos sau vulnerabilităţile sistemelor POS.

În anul 2017 au fost observate mai multe breşe de securitate, raportate în sistemele de plată ale unor branduri precum Chipotle, Hyatt Hotels şi, recent, Forever 21.

Conform celui mai nou raport DDoS Intelligence, şi Kaspersky Lab a înregistrat o creştere ca număr şi răspândire geografică a atacurilor DDoS iniţiate de botnet-uri, în cel de-al treilea trimestru al anului 2017 fiind identificate ţinte în 98 de ţări (comparativ cu 82, în al doilea trimestru).

Infractorii cibernetici pot să pună în scenă atacuri DDoS pentru a cere o răscumpărare sau pentru că reprezintă nişte competitori lipsiţi de etică. De asemenea, pot să folosească sistemele POS ca o poartă de acces pentru atacurile direcţionate sau să fure datele de autentificare sau banii utilizatorilor, avertizează Kaspersky.

Kaspersky Lab recomandă păstrarea platformelor de e-commerce actualizate pentru că fiecare nouă actualizare poate să conţină patch-uri importante care să facă sistemul mai puţin vulnerabil în faţa infractorilor cibernetici. De asemena, se recomandă comercianţilor să se asigure că pe terminalele POS folosite rulează cea mai recentă versiune de software şi să schimbe parolele prestabilite.

Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securităţii cibernetice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici