Contractul de consultanţă pentru expropierea imobilelor de pe Magistrala 6 metrou a fost publicat în SEAP

Metrorex a publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de participare pentru contractul de consultanţă în vederea expropierii imobilelor pentru construcţia Magistralei 6 de metrou: 1 mai-Otopeni, în valoare de peste două milioane de lei.

308 afişări
Imaginea articolului Contractul de consultanţă pentru expropierea imobilelor de pe Magistrala 6 metrou a fost publicat în SEAP

Contractul de consultanţă pentru expropierea imobilelor de pe Magistrala 6 metrou, publicat în SEAP

Metrorex a publicat în SEAP anunţul de participare pentru „Consultanţă, asistenţă juridică şi reprezentare în faţa instanţelor judecătoreşti de orice grad şi a oricăror instituţii în vederea dobândirii prin expropriere/transfer a imobilelor necesare realizării obiectivului de investiţii: Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni)”.

Activităţile în cadrul contractului, aşa cum au fost stabilite prin caietul de sarcini, vor fi realizate în patru etape, astfel: prima etapă - de la declanşarea procedurii de expropriere până la notificarea proprietarilor, etapa a doua - de la notificarea proprietarilor până la intabularea dreptului de proprietate, etapa a treia - transferul către UAT-uri a imobilelor care nu mai sunt necesare după finalizarea lucrărilor şi etapa a patra - reprezentarea expropriatorului în faţa instanţelor de toate gradele, în toate litigiile formulate de către persoanele expropiate, ca urmare a parcurgerii de către prestator a tuturor etapelor anterioare, cu caracter contencios sau necontencios, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzelor, se arată în anunţul publicat.

Valoarea contractului estimată fără TVA este de 2.079.000 de lei.

Sursa de finanţare este asigurată de la bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Cel mai bun raport calitate-preţ reprezintă criteriul de atribuire a contractului.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 3 ianuarie 2018, ora 16:30. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 11 ianuarie 2018, ora 16.00. Data limită de evaluare a ofertelor este 5 februarie 2018, ora 18.00.

Guvernul a aprobat, în iulie, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care se află pe coridorul de expropriere al Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni, etapa necesară pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului.

Imobilele supuse exproprierii se află pe raza Municipiului Bucureşti-Sectorul 1 şi a judeţului Ilfov – oraş Otopeni.

Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor, sunt în cuantum de 62,8 milioane lei şi reprezintă despăgubirile pentru un număr de 42 de imobile cu o suprafaţă de expropriat de 39.160 mp. Fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Magistrala 6 realizează extinderea reţelei actuale de metrou din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, pe o lungime de 14,2 km şi un număr de 12 staţii. Această nouă magistrală asigură legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni.

Magistrala va permite legarea directă între Gara de Nord şi Aeroport Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.

Termenul estimat de începere a lucrărilor este a doua jumătate a anului 2018, iar durata de execuţie este de 48 de luni.

Proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti - Ilfov.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici