Kievul anunţă preţul pe care îl are de plătit: războiul ne va costa peste un trilion (1.000 de miliarde) de dolari

Ucraina face bilanţul pierderilor de la momentul invaziei, 24 februarie, şi estimează ce va urma, la nivel de cost total.

1938 afișări
Imaginea articolului Kievul anunţă preţul pe care îl are de plătit: războiul ne va costa peste un trilion (1.000 de miliarde) de dolari

Kiev anunţă preţul pe care îl are de plătit: războiul ne va costa peste un trilion de dolari

„Războiul purtat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei va costa ţara noastră mai mult de un trilion de dolari”, a spus premmierul ucrainean Denis Şmigal, într-un interviu acordat BBC News Ukraine, potrivit rapoartelor Ukrinform.

„Pierderile directe în prima decadă a lunii martie, potrivit atât Şcolii de Economie din Kiev, cât şi Ministerului Economiei, s-au ridicat la peste 560 de miliarde de dolari.

Iar dacă vom calcula pierderile de PIB pe termen lung din faptul că fabricile de producţie au fost distruse, infrastructura distrusă, valoarea pierderilor este mult mai mare de 1 trilion de dolari. Acesta este ceea ce ţara noastră va pierde din cauza războiului”, a spus Şmigal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici