Kodak majorează preţul unor produse cu până la 20%

Producătorul american de filme fotografice şi camere digitale Eastman Kodak urmează să majoreze preţul anumitor produse cu până la 20%, pe fondul costului ridicat al energiei şi al materiilor prime, precum argintul şi aluminiul.

20 afișări
Imaginea articolului Kodak majorează preţul unor produse cu până la 20%

Kodak majorează preţul unor produse cu până la 20%

Anunţul companiei reprezintă unul dintre cele mai importante indicii că firmele din Statele Unite încep să reacţioneze la inflaţie prin transferarea costurilor către consumatori.

"Majorările sunt rezultatul creşterii preţurilor principalelor materii prime, în special în cazul argintului şi aluminiului, precum şi al cotaţiei ridicate a petrolului", se arată într-un comunicat al Kodak.

Costul mare al energiei şi materiilor prime afectează profitabilitatea companiilor.

Dow Chemical, cel mai mare producător american din industria chimică, a anunţat, miercuri, că va majora luna viitoare preţul produselor sale cu până la 20%, în urma costului mare al energiei.

Compania concurentă Huntsman intenţionează la rândul ei să crească preţurile cu până la 25%.

O situaţie similară este înregistrată în sectorul transporturilor aeriene, iar American Airlines a anunţat că va impune călătorilor plata a 15 dolari pentru controlul bagajelor.

Kodak a precizat că majorările de preţuri vor fi aplicate în cazul anumitor produse, comercializate la nivel mondial.

La începutul lunii mai, Kodak a anunţat că a înregistrat pierderi trimestriale de 114 milioane dolari, peste estimări, pe fondul costului mare al argintului şi aluminiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici