Korodi Attila consideră "normală" reacţia CE în problema triplării taxei auto

Fostul ministru al Mediului Korodi Attila a calificat, luni, drept normală reacţia Comisiei Europene în problema triplării taxei auto, apreciind că ar fi fost imposibil ca oficialii europeni să accepte o măsură luată fără o analiză.

10 afișări
Imaginea articolului Korodi Attila consideră "normală" reacţia CE în problema triplării taxei auto

Korodi Attila consideră "normală" reacţia CE în problema triplării taxei auto

Comisia Europeană a informat Guvernul că ordonanţa de urgenţă, emisă de fostul Cabinet, prin care taxa de poluare auto a fost triplată încalcă legislaţia comunitară.

"Este normal ca CE să aibă această reacţie, nu se poate să triplezi o taxă fără să analizezi diferenţele dintre tipurile de motoare în funcţie de gradul de poluare şi fără să iei în considerare curbele de devalorizare", a apreciat fostul ministru.

El a mai spus că se aştepta la această reacţie din partea Comisiei, întrucât măsura a fost luată în pripă şi negândită suficient.

"Motivele pentru care mă aşteptam ca răspunsul Comisiei să fie aceasta le-am expus în şedinţa de Guvern în care s-a luat măsura triplării taxei. Am spus aceste lucruri atunci, am cerut să se consemneze în stenograma şedinţei de Guvern şi am anunţat public că nu semnez actul normativ, nefiind de acord cu măsura", a subliniat Korodi Attila.

Fostul ministru al Mediului a mai susţinut că o eventuală procedură de infringement împotriva României pe problema taxei auto ar urma să fie începută de la momentul procesual la care a fost stopată în vara lui 2008.

"La acel moment, procedurile împotriva României au fost suspendate, nu anulate, asta înseamnă că, în cazul în care ele vor fi redeschise, vor continua de la momentul la care ajunseseră, adică exact înaintea citării României la proces în faţa Curţii Europene de Justiţie", a spus fostul ministru.

Comisia Europeană a informat Guvernul că ordonanţa de urgenţă prin care taxa de poluare auto a fost triplată încalcă legislaţia comunitară, autorităţile române urmând să analizeze situaţia şi să găsească o soluţie pentru a intra în legalitate.

Citeşte şi:

CE a constatat că ordonanţa de triplare a taxei auto încalcă legislaţia UE

Korodi nu a semnat OUG de triplare a taxei auto, nemulţumit de decizie

Korodi a refuzat să semneze şi noua ordonanţă a taxei auto


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici