La Botoşani, vântul a luat acoperişul Casei de Pensii, mai multe maşini au fost avariate / Peste 3500 de localnici, fără curent electric. VIDEO

23 de localităţi din Botoşani au fost afectate de ploi, peste 3.500 de localnici au rămas fără curent electric şi şase persoane au fost salvate de ape până vineri dimineaţa. Trei autoturisme sunt blocate vineri de ape, pompierii intervenind pentru degajarea acestora şi deblocarea zonei.

576 afișări
Imaginea articolului La Botoşani, vântul a luat acoperişul Casei de Pensii, mai multe maşini au fost avariate / Peste 3500 de localnici, fără curent electric. VIDEO

La Botoşani, vântul a luat acoperişul Casei de Pensii, mai multe maşini au fost avariate / Peste 3500 de localnici, fără curent electric. VIDEO

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, zeci de apeluri au fost primite vineri la amiază, prin sistemul 112, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea efectelor generate de ploile torenţiale şi de vânt, judeţul aflându-se sub avertizare cod portocaliu de ploi.

“Pompierii militari şi voluntari intervin în acest moment în Botoşani, Mihai Eminescu, Lozna, Răchiţi şi Todireni pentru evacuarea apei din gospodării şi degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil. Cinci dintre intervenţii se desfăşoară în municipiul Botosani, iar alte patru în celelalte localităţi menţionate. De asemenea, are loc degajarea a trei autoturisme blocate în acumulările de apă. În cele trei autoturisme cuprinse de apă nu se aflau persoane, incidentul fiind în municipiul Botoşani, într-o intersecţie cu probleme”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Dorina Lupu.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, până vineri dimineaţa, 23 de localităţi au fost afectate de precipitaţiile abundente şi de vijeliile din ultimele 12 ore.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Cristian Amarandei, a declarat, vineri, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, că mii de familii au rămas fără curent electric, au fost inundate sediile mai multor instituţii publice şi că mai multe persoane au fost blocate de ape.

Un bilanţ provizoriu arată că au fost afectate de ploi 23 de localităţi din 17 unităţi administrativ-teritoriale şi 3.359 consumatori au petrecut noaptea fără curent electric.

”Au fost salvate şase persoane, o persoană blocată în autoturism, o persoană blocată din cauza căderilor masive de precipitaţii, două persoane imobilizate la pat, care au fost evacuate de personalul ISU din municipiul Botoşani, o persoană blocată în localitatea Roşiori şi evacuată de pompieri. De asemenea a fost evacuată o persoană din locuinţă, din comuna Mihai Eminescu şi cazată la rude”, a spus în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani şeful ISU, Cristian Amarandei.

Vântul a luat şi acoperişul Casei de Pensii din Botoşani, iar aceasta a căzut pe trei maşini parcate şi le-a avariat.

De asemenea, au fost blocate în trafic, din cauza ploilor abundente, 16 autovehicule şi au fost inundate 22 de case şi şase curţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici