La ce salariu pe lună se aşteaptă tinerii să câştige la primul job

Odată cu declanşarea pandemiei, segmentul de vârstă 18-24 a urcat de pe ultimul loc pe locul al doilea în topul celor mai activi candidaţi, aplicările lunare ale acestora depăşind 330.000. Cu toate acestea, procentul celor care îşi şi transformă intenţia în fapt este foarte mic, astfel că doar 17,7% dintre ei spun că s-au şi angajat în ultimele 6 luni, arată datele celui mai recent sondaj realizat de platforma de recrutare eJobs România.

3285 afișări
Imaginea articolului La ce salariu pe lună se aşteaptă tinerii să câştige la primul job

La ce salariu pe lună se aşteaptă tinerii să câştige la primul job

„Una dintre puţinele şi cele mai îmbucurătoare surprize ale pandemiei a fost să vedem că tinerii au devenit foarte harnici când vine vorba de aplicări. Intenţia lor de angajare e, cu siguranţă, mult peste perioada prepandemică şi chiar la un nivel istoric: avem cu 123% mai multe aplicări din partea lor în luna septembrie a acestui an versus 2019. Oferta de joburi pentru acest segment e şi ea una extrem de generoasă - peste 27.000 de noi joburi lunare. Cu toate acestea, realitatea din piaţă ne arată că procentul celor care îşi şi transformă intenţia în fapt este foarte mic”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs România.
 
Principalele motive care i-au determinat pe tineri să aplice mai mult în această perioadă e dorinţa de stabilitate financiară, nevoia de a acumula experienţă într-un timp cât mai scurt, faptul că au avut mai mult timp liber ca urmare a mutării cursurilor în mediul online, creşterea numărului de joburi remote, dar şi de nevoia de a-şi putea acoperi cheltuielile pentru a nu se întoarce să locuiască cu părinţii, odată cu trecerea în online.
 
O treime dintre cei cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani se aşteaptă să câştige între 2.100 şi 2.500 de lei pe lună la primul job. 18% caută salarii cuprinse între 1.700 şi 2.000 de lei, 16% între 2.600 şi 3.000 de lei şi 13% s-ar mulţumi cu un venit cuprins între 1.500 şi 1.700 de lei, indică cel mai recent studiu realizat de eJobs România, liderul pieţei de recrutare din România.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici