Lagarde: Redresarea mediocră a economiei mondiale are nevoie de sprijin

Liderii economici din întreaga lume trebuie să acţioneze pentru a stimula creşterea economică, aceasta fiind mediocră, a declarat joi directorul general al FMI, Christine Lagarde.

112 afișări
Imaginea articolului Lagarde: Redresarea mediocră a economiei mondiale are nevoie de sprijin

Directorul general al FMI, Christine Lagarde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creşterea economiei globale este sub nivelul anticipat în urmă cu şase luni, iar în 2015 este aşteptată doar o revenire modestă, a spus Lagarde într-un discurs susţinut la Georgetown University, înaintea reuniunii anuale a FMI care va avea loc peste 10 zile, transmite MarketWatch.

În plus, la orizont se prefigurează mai mulţi factori negativi, între care riscurile politicilor monetare divergente din SUA şi Europa şi posibila răspândire a acestora în alte ţări. Alte motive de îngrijorare sunt excesele din sectorul financiar, a spus Lagarde.

Şefa FMI a arătat că Asia şi China vor contribui la creşterea economiei mondiale, dar şi acolo ritmul de creştere va fi mai lent.

Lagarde cere statelor să adopte noi politici, în afara celor de politică monetară, pentru a stimula creşterea economică, inclusiv de politică fiscală, reforme structurale şi investiţii în infrastructură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici