Lazea vrea "liste albe" cu firmele care plătesc la timp creditele şi taxele către stat

Economistul şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, propune ca băncile şi ministerele să elaboreze "liste albe" cu firmele care nu au întârziat niciodată cu plata creditelor şi care au plătit taxele la stat la timp.

605 afișări
Imaginea articolului Lazea vrea "liste albe" cu firmele care plătesc la timp creditele şi taxele către stat

Lazea vrea "liste albe" cu firmele care plătesc la timp creditele şi taxele către stat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ce-ar fi dacă băncile şi instituţiile ar avea şi liste albe cu firmele care se achită la timp de obligaţiile lor? Să avem - de pildă băncile - o listă albă cu cei care întotdeauna şi-au achitat creditele la timp", a spus Lazea la o conferinţă.

El a arătat că Ministerul Finanţelor ar trebui, la rândul său, să aibă o listă albă cu cei care nu au întârziat la plata taxelor.

"Trebuie să dăm clar sentimentul că a fi corect în afaceri aduce şi beneficii, nu numai costuri", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici