Legea pentru creşterea pragului la SIF-uri a fost publicată în Monitorul Oficial

Legea pentru creşterea pragului de deţinere la cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), de la 1% la 5% din acţiuni, a fost publicată marţi în Monitorul Oficial şi va intra vineri în vigoare.

197 afișări
Imaginea articolului Legea pentru creşterea pragului la SIF-uri a fost publicată în Monitorul Oficial

Legea pentru creşterea pragului la SIF-uri a fost publicată în Monitorul Oficial

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, 5 ianuarie, decretul privind promulgarea actului normativ de modificare a Legii 297/2004 privind piaţa de capital, pentru creşterea pragului de deţinere.

Deputaţii au aprobat, 15 decembrie, în şedinţă de plen, cu 170 voturi "pentru" şi 63 de voturi "împotrivă", proiectul legislativ pentru creşterea pragului maxim de deţinere la SIF-uri, de la 1% la 5% din totalul acţiunilor emise de fiecare societate de investiţii financiare.

După publicarea legii în Monitorul Oficial, SIF-urile trebuie să convoace AGA, în termen de 60 de zile, pentru modificarea actelor constitutive pentru actualizarea noului prag. Dacă AGA nu se vor întruni după trecerea celor 60 de zile statutele se vor considera modificate de drept, cu noua limită de deţinere.

Investitorii de pe piaţa de capital aşteaptă legea pentru creşterea pragului de deţinere încă din vara anului 2009, când un grup de sena­tori şi deputaţi a lan­sat acest proiect de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici