Lehman Brothers a plătit 642 mil. dolari unor avocaţi şi consilieri, de la declararea falimentului

Lehman Brothers Holdings, banca americană de investiţii aflată în lichidare după prăbuşirea din 2008, a plătit 641,9 milioane de dolari avocaţilor şi altor consilieri în cele 16 luni care au trecut de la declararea falimentului, transmite Bloomberg.

26 afișări
Imaginea articolului Lehman Brothers a plătit 642 mil. dolari unor avocaţi şi consilieri, de la declararea falimentului

Lehman Brothers a plătit 642 mil. dolari unor avocaţi şi consilieri, de la declararea falimentului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel mai mare beneficiar este firma Alvarez & Marsal, specializată în restructurări, care a desemnat şi actualul director general executiv al Lehman Brothers, Bryan Marsal.

Alvarez & Marsal a încasat 233 milioane de dolari din septembrie 2008 până în ianuarie 2010, sub forma unor comisioane de "management interimar", potrivit documentelor transmise Securities and Exchange Commission, comisia de reglementare a valorilor mobiliare din Statele Unite.

Gotshal & Manges, din New York, a încasat totodată 149,5 milioane de dolari pentru rolul de principală casă de avocatură care se ocupă de falimentul Lehman Brothers, iar Milbank Teed Hadley & McCloy a primit 42,4 milioane de dolari pentru consilierea comitetului de creditori ai băncii.

Lehman Brothers era a patra mare bancă de investiţii din lume la momentul falimentului, cu o tradiţie de circa 150 de ani. Grupul financiar s-a prăbuşit în septembrie 2008, cu active de 639 miliarde de dolari.

Printre creditori se numără grupul financiar elveţian UBS, echipa de fotbal american The New York Giants şi Abu Dhabi Investment Authority, fondul suveran al emiratului Abu Dhabi. Totodată, la faliment sunt expuşi creditori individuali al Lehman, care au investit în obligaţiunile companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici