Leonard Orban: Declanşarea de către CE a procedurii de deficit excesiv împotriva României, posibilă

Comisarul european Leonard Orban a declarat, luni, că nu este exclus ca autorităţile europene să declanşeze împotriva României procedura de deficit excesiv, la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai, în lipsa unor corecţii în politica bugetară.

1 afișare
Imaginea articolului Leonard Orban: Declanşarea de către CE a procedurii de deficit excesiv împotriva României, posibilă

Leonard Orban: Declanşarea de către CE a procedurii de deficit excesiv împotriva României, posibilă

Întrebat într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti ce ar trebui să facă guvernul în legătură cu sesizările Comisiei Europene privind planul de convergenţă, Orban a arătat că nu are informaţii referitoare la ceea ce se pregăteşte din acest punct de vedere la nivelul oficialilor de la Bruxelles.

Dacă nu se vor face corecturi la nivelul politicii bugetare, nu este exclusă posibilitatea ca la sfârşitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai să fie declanşate procedurile de deficit excesiv împotriva României, a spus Orban.

CE poate declanşa procedura de deficit excesiv dacă acesta se plasează peste pragul de 3% din Produsul Intern Brut (PIB).

România a avut anul trecut un deficit de 2,4% din PIB potrivit metodologiei româneşti, sau de 2,7% raportat la metodologia europeană.

Ţinta de deficit pentru acest an a fost stabilită de autorităţile de la Bucureşti la 2,7% din PIB.

Comisia Europeană a prezentat, la sfârşitul lunii ianuarie, evaluarea privind programul de convergenţă al României, una dintre concluzii fiind aceea că menţinerea unor niveluri înalte ale deficitelor macroeconomice nu sunt în concordanţă cu o politică bugetară prudentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici