Leul s-a apreciat la începutul şedinţei. Cursul a coborât sub 4,25 lei/euro

Moneda naţională s-a apreciat la deschiderea sesiunii interbancare de luni, iar cotaţiile au coborât sub 4,25 lei/euro, cu aproape un ban sub nivelul de vineri, ca urmare a unui sentiment pozitiv prezent în toată regiunea.

19 afișări
Imaginea articolului Leul s-a apreciat la începutul şedinţei. Cursul a coborât sub 4,25 lei/euro

Leul s-a apreciat la începutul şedinţei. Cursul a coborât sub 4,25 lei/euro (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În debut, băncile afişau cotaţii de 4,2550 - 4,2570 lei/euro, uşor mai jos faţă de finalul sesiunii de vineri, când transferurile se perfectau la 4,2575 - 4,2585 lei/euro.

Ulterior, paritatea a continuat să coboare, iar în jurul orei 10:20 operaţiunile se realizau la 4,2450 - 4,2465 lei/euro. Potrivit dealerilor, evoluţia leului a fost susţinută de sentimentul pozitiv din regiune, dar şi de randamentele în creştere de pe piaţa monetară.

Dobânzile pentru plasamentele cu termen la o zi au crescut luni dimineaţă la 4,75 - 5,25%, după ce la începutul sesiunii de vineri se situau la 4,61 - 5,11%

Valutele din regiune au consemnat şi ele câştiguri uşoare faţă de euro în debut, continuând ascensiunea de vineri, începută după informaţiile referitoare la demisia preşedintelui egiptean Hosni Mubarak. După primele tranzacţii însă câştigul lor s-a temperat, iar monedele se transferau la cotaţii apropiate de cele de la finalul săptămânii trecute.

BNR a anunţat vineri un curs de referinţă cu 0,49 bani mai mare, de 4,2649 lei/euro. Leul s-a depreciat însă mai accentuat faţă de dolar, iar paritatea a urcat cu 3,49 de bani, de la 3,1223 lei/dolar la 3,1572 lei/dolar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici