Libocor: România trebuie să ia măsuri pentru a menţine creşterea economică prevăzută pentru 2010

România ar trebui să ia măsuri astfel încât creşterea economică estimată pentru anul viitor să devină "un plus sustenabil", care ar reprezenta o creştere de 2-3% păstrată pe parcursul mai multor ani, a declarat economistul şef al BRD, Florian Libocor.

15 afișări
Imaginea articolului Libocor: România trebuie să ia măsuri pentru a menţine creşterea economică prevăzută pentru 2010

Libocor: România trebuie să ia măsuri pentru a menţine creşterea economică prevăzută pentru 2010 (Imagine: Mediafax Foto)

"Potrivit estimărilor mai multor instituţii, precum FMI şi Comisia Europeană, în 2010 România va înregistra un plus. (...) ar trebui să facem în aşa fel ca acel plus mic să devină un plus sustenabil, care s-ar traduce printr-o creştere economică de 2-3%, păstrat pe mai mulţi ani", a afirmat Libocor, într-o conferinţă a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România.

Pe de altă parte, el a arătat că îi este greu să aprecieze dacă România va înregistra o nouă cădere pe durata crizei, însă speră că minimul înregistrat în luna mai nu va mai fi atins.

"Nu pot spune că ce e mai greu a trecut. Când te-ai oprit din cădere, te bucuri, dar este pripit şi speri că va urma o creştere", a spus Libocor.

El a menţionat că economia românească a trecut de "punctul de minim", însă nu şi de criză.

Pentru 2010, atât Comisia Naţională de Prognoză (CNP), cât şi FMI prognozează o creştere a economiei de 0,5%. Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a declarat că avansul PIB ar putea ajunge la 1,5% anul viitor.

În ceea ce priveşte contracţia economiei din acest an, CNP estimează un declin de 7,7%, în timp ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) anticipează o scădere de 7,5% - 8%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici