Licitaţia caritabilă pentru un prânz cu investitorul Warren Buffett a atras peste 2 milioane dolari

O licitaţie în scop caritabil pentru o întâlnire cu miliardarul american Warren Buffett a fost adjudectă pentru 2,166 milioane de dolari, de peste două ori preţul de anul trecut, de către un bărbat din Singapore, potrivit CNBC.

211 afișări
Imaginea articolului Licitaţia caritabilă pentru un prânz cu investitorul Warren Buffett a atras peste 2 milioane dolari

Warren Buffett (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suma pentru prânzul caritabil, eveniment care se desfăşoară anual, este pe locul al patrulea ca valoare începând din 2000, primul an în care a fost organizată licitaţia.

Un reprezentant al fundaţiei Glide, din San Francisco, care primeşte integral banii, l-a anunţat pe câştigător ca fiind Andy Chua, din Singapore.

Oferta prin care a fost câştigată licitaţia a fost făcută cu doar şase minute înainte de încheierea acesteia vineri seara.

Prânzul cu Buffett a atras o sumă record de 3,456 milioane de dolari în 2012, în timp ce anul trecut licitaţia a fost câştigată cu un milion de dolari.

Ted Weschler, în prezent manager de portofoliul la Berkshire Hathaway, compania condusă de Buffett, a câştigat în 2010 şi 2011, plătind în fiecare an peste 2 milioane de dolari.

În ultimii 15 ani, fundaţia Glide a primit peste 16 milioane de dolari în urma licitaţiilor anuale pentru prânzul cu miliardarul american.

Câştigătorul licitaţiei şi până la şapte ale persoane au posibilitatea de a lua prânzul cu Buffett, aflat pe locul al treilea în topul miliardarilor la nivel global, cu 65,9 miliarde de dolari.

Licitaţia anuală a fost lansată în 2000 şi timp de trei ani a atras sume de până la 25.000 de dolari. Începând din 2008, prânzul cu Buffett s-a vândut constant cu peste un milion de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici