Licitaţii STS de 66,5 milioane lei pentru sistemul 112 şi cooperarea instituţiilor

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a lansat două licitaţii, în valoare cumulată de 66,5 milioane de lei, pentru extinderea sistemului naţional pentru apeluri de urgenţă 112 şi creşterea nivelului de cooperare între instituţiile publice centrale şi locale prin servicii de comunicaţii.

296 afișări
Imaginea articolului Licitaţii STS de 66,5 milioane lei pentru sistemul 112 şi cooperarea instituţiilor

Licitaţii STS de 66,5 milioane lei pentru sistemul 112 şi cooperarea instituţiilor (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Cu o valoare estimată la 57,7 milioane de lei (TVA inclusă), prima licitaţie are ca obiect furnizarea de echipamente IT&C, inclusiv instalarea, configurarea şi punerea în funcţiune a acestora, precum şi dezvoltarea şi instalarea de aplicaţii software în vederea punerii în practică a proiectului "Extinderea infrastructurii informatice a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) pâna la nivelul resurselor mobile ale agenţiilor de intervenţie Ambulanţă şi SMURD şi al Unităţilor de Primiri Urgenţe".

Ofertele vor fi deschise în data de 2 aprilie, conform anunţului de participare.

STS a stabilit durata contractului la 6 luni, iar finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile.

A doua licitaţie vizează achiziţionarea de echipamente IT&C necesare creşterii nivelului de cooperare între instituţiile publice centrale şi locale prin servicii de comunicaţii audio-video cu facilităţi extinse, contractul fiind estimat la 8,8 milioane de lei, cu TVA.

"Contractul are ca obiect furnizarea de echipamente IT&C (echipamente de videoconferinţă şi de comunicaţii), inclusiv configurarea şi punerea în funcţiune a acestora, precum şi prestarea de servicii de pregătire profesională a personalului autorităţii contractante care va asigura operarea şi mentenanţa echipamentelor achiziţionate în cadrul proiectului, denumit «Creşterea nivelului de cooperare între instituţiile publice centrale şi locale prin servicii de comunicaţii audio-video cu facilităţi extinse»", se arată în anunţul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

Ofertele vor fi deschise la 2 aprilie.

Cu o durată de 5 luni de la data atribuirii, finanţarea contractului va fi asigurată de la bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile.

STS organizează şi coordonează activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România şi alţi utilizatori prevăzuţi de lege.

Instituţia are structură militară şi face parte din sistemul naţional de apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici