Lipsa de punctualitate, „regina” industriei aeriene din România. Cu cât la sută au crescut întârzierile pe aeroporturi faţă de 2015

Numărul zborurilor întârziate pe aeroporturile din România, în primul trimestru al anului 2019, este cu circa 70% mai mare decât în 2015, potrivit unei analize AirHelp, companie specializată în drepturile pasagerilor.

463 afișări
Imaginea articolului Lipsa de punctualitate, „regina” industriei aeriene din România. Cu cât la sută au crescut întârzierile pe aeroporturi faţă de 2015

Lipsa de punctualitate, „regina” industriei aeriene din România. Cu cât la sută au crescut întârzierile pe aeroporturi faţă de 2015

AirHelp a analizat evoluţia zborurilor pe ultimii 5 ani, pe perioada ianuarie-martie. Potrivit rezultatelor analizei, în 2019 pasagerii a peste 210 zboruri sunt eligibili pentru compensaţii (cursele fie au fost anulate, fie au ajuns la destinaţie cu o întâzriere mai mare de 3 ore, fără a avea situaţii de excepţie precum condiţii meteo nefavorabile, incidente cu drone sau păsări etc).

Spre comparaţie, în 2015, doar 120 de zboruri au fost în această situaţie. În ceea ce priveşte numărul pasagerilor afectaţi, acesta depăşeşte 20.300 în T1 2019, aproape dublu faţă de T1 2015 (10.600 pasageri).

De altfel, se poate constata că rata punctualităţii curselor a scăzut de la 78,5% la 71,7%, în perioada analizată.

O altă concluzie este că în 2019, pentru prima dată în ultimii 5 ani, cea mai aglomerată pe aeroporturi zi s-a mutat în luna ianuarie (11 ianuarie 2019), faţă de final de martie, aşa cum a fost mereu.

„Anulările şi întârzierile în Romînia au devenit mai frecvente în ultimii cinci ani. Pentru 2020 ne aşteptăm ca numărul pasagerilor afectaţi să crească. Această situaţie e urmare a faptului, printre altele, că operatorii aerieni duc o luptă, la nivel international, pe vânzarea a cât mai multe locuri în avion. Spre exemplu, sunt companii aeriene care intră pe rute pe care nu le pot deservi din cauza flotei limitate şi a personalului redus. Am observant în 2018 o creştere a grevelor personalului Navigant, lucru nu atât de des întâlnit în trecut”, spune Mara Koziarz, purtător de cuvânt al AirHelp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici