- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.06.2016, 09:55)
- Departamentul Economic
Lira continuă să se deprecieze după Brexit
Impactul votului pentru Brexit continuă să afecteze puternic pieţele financiare, lira fiind în declin, continuându-se vânzările masive de valută şi ajungând la minimul ultimilor 31 de ani, iar acţiunile asiatice în afară de Japonia având de asemenea o scădere semnificativă.
Urmărește
5118 afișări
Lira continuă să se deprecieze după Brexit (Imagine AFP / Mediafax Foto)
Lira sterlină a adăugat încă o pierdere faţă de recordul negativ de vineri, având în vedere că indicii futures au scăzut cu mai bine de 3%, aducând şi mai multă incertitudine şi agitaţie între cele două partide politice principale din Marea Britanie, dar împingând de asemenea şi Scoţia spre independenţă.
Lira a scăzut cu 2%, la 1,3403, extinzând pierderea de 8,1% de vineri. Euro s-a depreciat 0,8% în raport cu dolarul, după ce a scăzut cu 2,4% în sesiunea precedentă.
Petrolul a scăzut la 47 de dolari barilul, în timp ce cererea pentru activele sigure a crescut puternic în SUA şi a propulsat aurul şi obligaţiunile americane. Acţiunile japoneze şi-au revenit după cea mai slabă zi din ultimii cinci ani, după anunţul guvernului că va lua măsuri pentru stabilizarea pieţelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Incidente între susţinătorii lui Georgescu şi jandarmi în Piaţa Victoriei. Protestatarii forţează cordoanele şi au aruncat cu petarde şi obiecte în forţele de ordine
-
Nu îţi place Trump? Vino în Europa! - aceasta ar putea fi noua strategie a UE pentru a atrage minţile stălucite din SUA dezamăgite de măsurile radicale luate de Trump
-
Jandarmii spun că cei care au forţat cordonul de ordine sunt susţinători ai lui Georgescu
Victoria taberei pentru Brexit a lovit puternic pieţele financiare şi a depreciat lira şi activele cu randament ridicat cu mai bine de 2.500 de miliarde de dolari, care au fost şterşi din pieţe.
Citeşte şi: România poate câştiga în urma Brexitului, dacă UE stă pe picioare - Analiză Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Orașul din România zguduit de 3 cutremure în doar 16 ore! Localnicii au tras o sperietură soră cu moartea: 'Ne-a zdruncinat!' 😲
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe