Lira sterlină îşi continuă scăderea în şedinţa de miercuri. Aurul a crescut la maximul ultimilor doi ani. Petrolul a scăzut la 46 de dolari barilul

Lira sterlină s-a prăbuşit la minimul ultimelor 31 de ani, în condiţiile în care investitorii au început să caute active sigure după votul britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, scrie Bloomberg.

3817 afișări
Imaginea articolului Lira sterlină îşi continuă scăderea în şedinţa de miercuri. Aurul a crescut la maximul ultimilor doi ani. Petrolul a scăzut la 46 de dolari barilul

Lira sterlină îşi continuă scăderea în şedinţa de miercuri. Aurul a crescut la maximul ultimilor doi ani. Petrolul a scăzut la 46 de dolari barilul

Lira a reuşit să atingă un nou record negativ, după o scădere de 1,7%.

M&G Investment, un fond de investiţii de 5,7 miliarde de dolari, şi-a suspendat activităţile marţi, după ce Standard Life Investment a îngheţat tranzacţionarea.

"Sunt puţine lucruri care ar putea opri prăbuşirea lirei în viitorul apropiat", a spus Peter Dragicevich, strategy la Commonwealth Bank of Australia.

Julius Baer Group, compania cu cele mai apropiate estimări post-Brexit, avertizează că lira va scădea la 1,16 dolari până la sfârşitul lunii septembrie.

Aurul a crescut la maximul ultimilor doi ani. Petrolul a scăzut la 46 de dolari barilul

Aurul a crescut miercuri cu până la 1,1%, la 1.371,39 dolari uncia, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani (martie 2014), în timp ce argintul a avut un avans de 1,8%.

"Investitorii încep să plaseze masiv bani în aur, în condiţiile în care este o anxietate legată de peisajul economic global şi de nesiguranţa politică", a spus Wu Zhili, analist la Shenhua Futures. "Starea băncilor centrale de acomodare este propice materiilor prime, în special metalelor preţioase", a adăugat el.

Preţul petrolului a scăzut cu 0,6%, la 46,34 de dolari barilul, după ce a scăzut marţi cu până la 4,9%. Preţul barilului de petrol era luna trecută la 51,67 de dolari, aproape dublu faţă de preţul înregistrat în ianuarie, de 26,05 dolari, minimul ultimilor 12 ani.

Lira sterlină s-a prăbuşit la minimul ultimelor 31 de ani, în condiţiile în care investitorii au început să caute active sigure după votul britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană.​

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici