Lira sterlină a scăzut la minimul ultimilor 31 de ani, sub valoarea de după Brexit

Lira sterlină a scăzut la cel mai jos nivel din ultimii 31 de ani în raport cu dolarul, depăşind scăderea de după votul pentru Brexit.

7539 afișări
Imaginea articolului Lira sterlină a scăzut la minimul ultimilor 31 de ani, sub valoarea de după Brexit

Lira sterlină a scăzut la minimul ultimilor 31 de ani, sub valoarea de după Brexit (Imagine AFP / Mediafax Foto)

În raport cu euro, lira s-a depreciat la cel mai jos nivel din 2013 înaintea conferinţei de presă a guvernatorului Băncii Angliei, în care ar putea anunţa mai multe mecanisme de atenuare a efectelor negative ale Brexitului.

Lira a scăzut în contextul în care economia Marii Britanii pune la încercare puternic încrederea investitorilor. Standard Life Investment, o firmă din scoţia, a suspendat tranzacţiile făcute de fondul de 3,8 miliarde de dolari, după ce a fost asaltată de investitori din cauza "incertitudinii Marii Britanii" ca piaţă.

"Este multă incertitudine în pieţe, mai ales pentru lira sterlină", a spus Lan Nguyen, analist pe valută la Commerzbank.

Lira a scăzut cu până la 1,3%, la 1,3115, cel mai jos nivel din 1985. În raport cu euro, lira a scăzut cu 1,1%, cel mai jos nivel din 2013.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici