Livrările de PC-uri au scăzut cu 3,2% în primul trimestru la nivel mondial. Vezi cine conduce în topul vânzărilor

Livrările de computere personale au scăzut cu 3,2% în primul trimestru, la nivel mondial, la 80,6 milioane de unităţi, iar Hewlett-Packard, Dell şi Acer ocupă primele locuri în topul vânzărilor, potrivit datelor companiei de cercetare IDC, preluate de Bloomberg.

26 afișări
Imaginea articolului Livrările de PC-uri au scăzut cu 3,2% în primul trimestru la nivel mondial. Vezi cine conduce în topul vânzărilor

Livrările de PC-uri au scăzut cu 3,2% în primul trimestru la nivel mondial. Vezi cine conduce în topul vânzărilor (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Hewlett-Packard a rămas liderul pieţei mondiale a PC-urilor, cu o cotă de 18,9% în primele trei luni ale acestui an. Dell ocupă locul doi în clasament, cu o cotă de piaţă de 12,8%, iar poziţia a treia este ocupată de Acer, cu 11,2% din livrări.

"Este tentant să dai vina în întregime pentru scădere pe creşterea cererii pentru tablete, însă credem că şi alţi factori, precum durata de viaţă mai lungă a PC-urilor sau lipsa de noi experienţe PC, au jucat un rol în reducerea vânzărilor", a afirmat Bob O'Donnell, analist la Framingham.

Preţurile mai mari ale materiilor prime şi combustibililor, dar şi problemele cauzate de dezastrele din Japonia din luna martie, au afecat de asemnea livrările, apreciază IDC.

În SUA vânzările s-au redus cu 10,7%, la 16,1 milioane de unităţi.

Separat, compania de cercetare Gartner a anunţat că livrările mondiale de PC-uri au scăzut cu 1,1% în primul trimestru, la 84,3 milioane de unităţi, prima reducere anuală din ultimele şase trimestre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici