Locuinţele de lux din Londra au rămas fără chiriaşi de cel puţin două luni. Deşi proprietarii scad în mod constant chiriile, exigenţele noilor locatari au crescut

  • Locuinţele luxoase din Londra sunt goale de cel puţin două luni
  • Proprietarii scad în mod constant chiriile, în timp ce chiriaşii devin tot mai pretenţioşi
1148 afișări
Imaginea articolului Locuinţele de lux din Londra au rămas fără chiriaşi de cel puţin două luni. Deşi proprietarii scad în mod constant chiriile, exigenţele noilor locatari au crescut

Sursa foto: profimedia

Casele din cele mai scumpe zone ale capitalei Marii Britanii au rămas goale în ultimele două luni, reprezentând cea mai lungă perioadă de aşteptare de la ultima criză financiară încoace, în ciuda faptului că media chiriilor a scăzut în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu, notează Bloomberg.

Tranziţia către programele de telemuncă şi lipsa turiştilor au afectat din plin zone precum Mayfair şi Knightsbridge. În consecinţă, proprietarii au redus în mod constant chiriile, iar numărul de locuinţe luxoase date în chirie a crescut cu 75% faţă de anul trecut.

Totodată, restricţiile de circulaţie şi posibilitatea ca perioada de carantină să fie extinsă până în vară vor afecta tot mai mult veniturile proprietarilor, de vreme ce gazdele nu au reuşit să închirieze locuinţele turiştilor şi studenţilor de peste hotare, surse sigure de cash de-a lungul unui an normal.

Nivelul mediu al chiriilor caselor de lux din Londra a suferit cel mai grav declin de la ultima criză financiară încoace, scăzând doar în decembrie cu peste 14% prin comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019.

Însă pentru potenţialii chiriaşi, este un moment prielnic pentru a negocia, în condiţiile în care „proprietarii încearcă să limiteze cât mai mult golurile lăsate de pandemie, însă realitatea este că nu au mai există atât de mulţi chiriaşi ca înainte, iar cei care au rămas tind să fie mai pretenţioşi”, spune Marcus Dixon, şeful diviziei de cercetare din cadrul LonRes, un furnizor de date pentru piaţa imobiliară din Regatul Unit.

În capitala britanică, preţul mediu al unei locuinţe a depăşit pragul 500.000 de lire pentru prima dată în istorie, conform unui raport al Biroului Naţional de Statistică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici