Londra va fi cel mai scump centru financiar din lume

Londra va deveni cel mai scump centru financiar din lume pentru rezidenţii cu câştiguri de peste un milion de lire sterline pe an, după majorarea limitei maxime a impozitului pe venit la 50% de către autorităţile britanice, din aprilie, transmite Bloomberg.

65 afișări
Imaginea articolului Londra va fi cel mai scump centru financiar din lume

Londra va fi cel mai scump centru financiar din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Oamenii se simt dezamăgiţi. Au crezut că Marea Britanie va avea întotdeauna un regim fiscal prietenos", a declarat Nick Bacon, partener la compania de contabilitate KPMG.

În urma majorării impozitului pe venit de la 40% la 50%, Londra va deveni mai costisitoare pentru categoria de persoane menţionată decât New York-ul sau Hong Kong-ul, potrivit estimărilor KPMG.

Astfel, un bancher cu venituri de un milion de lire sterline va plăti 491.278 de lire impozit pe venit şi asigurări sociale, de trei ori mai mult decât în Hong Kong şi cu 58.500 de lire mai mult decât în New York.

Pe locul al doilea în funcţie de mărimea impozitelor plătite de rezidenţii cu venituri similare se află Frankfurt, (486.808 lire), Paris (461.128 lire), Mumbay, (458.000 lire) şi New York (432.770 de lire). Clasamentul este completat în ordine de Zurich (418.186 lire), Tokyo (361.915 lire), Singapore (191.546 lire) şi Hong Kong (150.799 lire).

Premierul Gordon Brown s-a angajat în 2009 să aducă sectorul financiar "în slujba oamenilor şi a industriei şi nu stăpânul acestora", după ce a salvat băncile cu peste 1.000 de miliarde de lire din fonduri publice.

Impozitul de 50% va fi aplicat veniturilor în valoare de peste 150.000 de lire sterline.

În urma majorării impozitului, persoanele cu venituri de peste un milion de lire sterline vor plăti fiscului în plus 87.588 de lire sterline, potrivit estimărilor KPMG.

În decembrie, ministrul de Finanţe Alistair Darling a introdus şi un impozit de 50% aplicat băncilor pentru bonusurile bancherilor care depăşesc 25.000 de lire sterline, acordate înainte de luna aprilie.

Potrivit Trezoreriei, această taxă, care va fi aplicată pentru circa 20.000 de bancheri, va aduce 550 de milioane de lire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici