Lucian Croitoru nu mai vrea în Consiliul de Supraveghere al FP

Lucian Croitoru şi-a retras candidatura pentru alegerea ca membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, considerând că semnarea contractului cu Franklin Templeton, principalul său obiectiv în ceea ce priveşte FP, a fost îndeplinită.

15 afișări
Imaginea articolului Lucian Croitoru nu mai vrea în Consiliul de Supraveghere al FP

Lucian Croitoru nu mai vrea în Consiliul de Supraveghere al FP (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Scopul meu principal era să mă asigur că va fi semnat în cel mai scurt timp contractul cu Franklin Templeton. Guvernul a emis deja o hotărâre în acest sens şi am decis să-mi retrag candidatura", a spus Croitoru.

Fondul Proprietatea a convocat miercuri, 10 februarie, Adunarea Generală a Acţionarilor, pe ordinea de zi aflându-se şi semnarea contractului cu administratorul selectat, Franklin Templeton Investment Management.

Compania Franklin Templeton Investments a câştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea la începutul lunii iunie, având o ofertă mai bună decât a concurentului din etapa finală, Morgan Stanley Investment Management. Compania americană a prelungit cu şase luni, până pe 9 iunie 2010, valabilitatea ofertei finale pentru administrarea FP, care expira la 6 decembrie.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, creată în scopul despăgubirii persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Obiectivul fondului este obţinerea de profit pentru acţionarii săi, prin administrarea judicioasă de active. Fondul Proprietatea are în portofoliu 88 de societăţi comerciale. Acţionarii Fondului sunt Ministerul Finanţelor, cu 59,83% din capitalul social, 75 de persoane juridice - 9,86% şi 3.123 de persoane fizice - 30,3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici