Lucian Isar: Guvernul intenţionează să producă creştere economică neinflaţionistă

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri şi IMM-uri, Lucian Isar, a declarat, vineri seară, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din Suceava, că Guvernul intenţionează să producă o creştere economică neinflaţionistă şi că îşi propune dezvoltarea sectorului micro-întreprinderilor.

304 afișări
Imaginea articolului Lucian Isar: Guvernul intenţionează să producă creştere economică neinflaţionistă

Lucian Isar (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Prezent la o întâlnire cu oamenii de afaceri din Suceava organizată la Camera de Comerţ şi Industrie, Lucian Isar a spus că până în prezent a fost rezolvată problema legată de macrostabilitatea financiară, dar că aceasta nu rezolvă foarte multe aspecte legate de creşterea economică.

"Până acum s-a rezolvat problema cu macrostabilitatea financiară. Problema cu ea e că nu poţi construi foarte mult în acest moment", a spus ministrul.

El a arătat că Guvernul doreşte să sprijine în cel mai scurt timp dezvoltarea sectorului micro-întreprinderilor şi să soluţioneze problema birocratică în accesarea fondurilor destinate dezvoltării micilor întreprinderi.

"Vom vrea să introducem rapid dezvoltarea pe micro-întreprinderi", a spus Isar, care a arătat că se va lucra pe trei nivele privind plata banilor pentru proiectele accesate, reducerea birocraţiei şi o creştere neinflaţionistă.

"Încercăm să lucrăm pe trei nivele. În primul rând să vă primiţi banii cât mai repede. La nivelul doi este birocraţia care mănâncă foarte mult timp şi resurse. Vom încerca să găsim câteva moduri de a vă face viaţa mai uşoară la acest capitol. Mai vrem să avem o creştere neinflaţionistă", a mai spus ministrul.

El a mai anunţat că vor fi lansaţi, în zone ale ţării, opt poli de creştere care sunt aglomeraţii de afaceri conexe ce au capacitatea de a multiplica investiţia.

Totodată, ministrul delegat pentru mediul de afaceri a mai spus că Guvernul va introduce prevederea ca la parteneriate publice locale să fie obligatoriu un partener local.

"Statul va fi mai prezent în economie ca un facilitator al activităţilor private. Avem o cu totul altă dimensiune a diplomaţiei economice", a adăugat Lucian Isar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici