Lucrările de consolidare şi restaurare a cazinoului din Constanţa vor fi încheiate în doi ani

Lucrările de consolidare şi restaurare a cazinoului din Constanţa vor fi derulate pe o perioadă de 24 luni, valoarea totală aprobată a investiţiei ridicându-se la 39,2 milioane lei, conform indicatorilor tehnici ai proiectului aprobaţi, miercuri, de Guvern.

252 afișări
Imaginea articolului Lucrările de consolidare şi restaurare a cazinoului din Constanţa vor fi încheiate în doi ani

Lucrările de consolidare şi restaurare a cazinoului din Constanţa vor fi încheiate în doi ani (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Investiţia va fi finanţată prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În toamna anului trecut, cazinoul a fost trecut din administrarea Primăriei municipiului Constanţa în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru a fi consolidat şi restaurat prin Compania Naţională de Investiţii, subordonată ministerului.

După finalizarea lucrărilor, cazinoul va fi predat pentru administrare Consiliului Local Constanţa şi va fi redat circuitului public.

În luna mai a anului trecut, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre (PSD), anunţa că doreşte să vândă cazinoul după ce a încetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv în urmă cu patru ani.

Anunţul lui Radu Mazăre a stârnit un val de reacţii din partea prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a democrat-liberalilor constănţeni şi a două asociaţii civice, care s-au opus vânzării monumentului.

Cazinoul, aflat pe faleză, pe bulevardul Regina Elisabeta din Constanţa, reprezintă una dintre clădirile emblemă ale oraşului.

Construcţia acestuia a început în jurul anului 1904, planurile iniţiale fiind întocmite de către arhitectul Petre Antonescu, care a proiectat o clădire al cărei stil arhitectonic se inspira din tradiţiile artei româneşti. După terminarea fundaţiilor însă, planurile au fost schimbate, Primăria încredinţând modificarea acestora unui arhitect elveţian, Daniel Renard.

Obiectivul, construit în stil Art Nouveau, a fost terminat în 1910, fiind inaugurat în 1911.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici