Lufthansa pierde milioane de dolari pe oră. Gigantul aviatic are nevoie urgent de un plan de salvare

  • Liderul european în zboruri comerciale operate cere ajutorul guvernului german pentru a evita falimentul
  • Din cauza pandemiei de coronavirus compania aeriană şi-a sistat operaţiunile
  • Lufthansa a refuzat să dezvăluie acţionarilor săi detalii privind planul de salvare economică
526 afișări
Imaginea articolului Lufthansa pierde milioane de dolari pe oră. Gigantul aviatic are nevoie urgent de un plan de salvare

Sursa foto: profimedia

Gigantul european aviatic Lufthansa se scufundă. Noua situaţie creată pe fondul crizei generate de coronavirus a făcut ca liderul european în zboruri comerciale să fie la un pas de faliment.

Compania negociază cu guvernul german planul de salvare economică, care implică preluarea de către stat a 25.1% din acţiuni, precum şi o poziţie asigurată în consiliul de administraţie.

Analiştii sunt îngrijoraţi de faptul că implicarea guvernului ar putea împiedica capacitatea de execuţie a unui program de restructurare planificat de către companie. Se estimează că Lufthansa şi-ar putea reduce flota cu 13%, iar acest lucru ar costa locul de muncă pe 10.000 de angajaţi. Aproximativ două treimi din personal, aproximativ 80.000 de persoane, muncesc cu program de lucru redus.

Lufthansa are o „gaură neagră” în buget. Compania pierde un milion de dolari pe oră. Nimeni nu a prevestit dezastrul iminent din cauza restricţiilor de zbor luate pentru a opri răspândirea noului virus.

Alţi transportatori majori din Europa şi America au căutat fonduri de la investitori sau de la guvern pentru a supravieţui unei crize financiare tot mai mari provocate de restricţiile de călătorie luate pe fondul pandemiei de coronavirus, relatează CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici