- Home
- Economic
- LONDRA, (09.03.2017, 13:22)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lupta pentru găsirea celor mai buni PROGRAMATORI şi specialişti în finanţe din lume: Fondurile speculative adoptă noi TACTICI
Fondurile speculative de investiţii au început să adopte noi metode pentru identificarea oamenilor talentaţi ultraspecializaţi în informatică şi finanţe, scrie cotidianul britanic Financial Times, observând că sunt organizate concursuri pentru recrutare mai ales în afara universităţilor de elită.
Urmărește
1029 afișări
Lupta pentru găsirea celor mai buni PROGRAMATORI şi specialişti în finanţe din lume: Fondurile speculative adoptă noi TACTICI (Imagine: Shutterstock)
Concursuri de programare informatică, centre universitare de cercetare şi promisiuni de salarii foarte mari - acestea sunt doar câteva dintre tacticile utilizate de fondurile speculative în încercarea de câştigare a competiţiei pentru atragerea de talente în domeniul tehnologic.
Aşa-numitele fonduri speculative şi băncile de investiţii luptă de mult timp cu companiile din Silicon Valley pentru atragerea celor mai inteligenţi programatori şi specialişti în matematică. Specialiştii în resurse umane sunt convinşi acum că viitorul constă în combinarea inteligenţei informatice cu gestionarea algoritmilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
"Războiul pentru atragerea persoanelor talentate este la un nivel fără precedent", explică Yin Luo, şeful secţiei de cercetare cantitativă de la Institutul Wolfe şi fost director pentru strategie în Deutsche Bank. "Este aproape imposibil să găseşti oameni cu experienţă atât în ştiinţe informatice, cât şi în finanţe. Astfel că trebuie căutate talente pure", subliniază el.
Pentru identificarea acestor talente, grupurile de investiţii apelează la competiţii de programare şi la concursuri libere de algoritmică, în scopul depistării unor specialişti în afara clasicelor universităţi de elită. Two Sigma - unul dintre cele mai mari fonduri speculative - organizează un concurs pe Kaggle, o platformă online populară în rândul pasionaţilor de algoritmică, concurenţii având la dispoziţie trei luni pentru generarea unui cod de algoritm comercial pe baza unei cantităţi enorme de date financiare oferite de un fond speculativ american. Câştigătorul va încasa 100.000 de dolari.
"În mod ostentativ, scopul concursului este creşterea atenţiei şi interesului pentru finanţe, dar fondul speculativ speră să găsească şi potenţiali angajaţi în cadrul Kaggle, o platformă de 730.000 de utilizatori din întreaga lume", subliniază Financial Times.
"Deşi atragerea talentelor nu este niciodată o sarcină uşoară, descoperim că modelul nostru cultural şi oamenii fac diferenţa când discutăm cu potenţiali candidaţi", afirmă Scott Grabarski, director pentru resurse umane în compania Two Sigma.
Fonduri speculative britanice s-au asociat cu universităţi pentru a putea avea acces direct la surse de talente. Spre exemplu, Man Group a finanţat un centru pentru crearea de inteligenţă artificială la Universitatea Oxford, iar, anul trecut, Universitatea Cambridge a deschis Institutul Cantab Capital pentru Matematică şi Informaţie, finanţat de Cantab Capital. Pentru firmele mai mici, provocarea găsirii unor specialişti poate fi foarte intensă. "Găsirea oamenilor talentaţi este partea cea mai grea. O mare parte a timpului o alocă pregătirii oamenilor. Sunt căutate persoane foarte bine pregătite", explică Scott Borgerson, preşedintele CargoMetrics, un fond de investiţii cu sediul în oraşul american Boston.
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe