Magna intenţionează să concedieze 10.500 din cei 50.000 de angajaţi ai Opel

Producătorul canadian de piese auto Magna intenţionează să concedieze 10.500 din cei 50.000 de angajaţi ai Opel, după ce a câştigat, împreună cu Sberbank, licitaţia pentru preluarea participaţiei majoritare la compania germană de la General Motors, potrivit presei germane, citate de Bloomberg.

23 afișări
Imaginea articolului Magna intenţionează să concedieze 10.500 din cei 50.000 de angajaţi ai Opel

Magna intenţionează să concedieze 10.500 din cei 50.000 de angajaţi ai Opel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 4.500 din posturile vizate sunt la uzinele din Germania, potrivit cotidianului Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, care îl citează, fără să îl numească, pe un purtător de cuvânt al Magna.

Purtătorul de cuvânt al diviziei din Austria a Magna, Daniel Witzani, nu a putut fi contactat pentru a confirma informaţia, precizează Bloomberg.

Consiliul de administraţie al General Motors a luat, joi, decizia de a vinde o participaţie de 55% la Opel producătorului de piese auto Magna şi băncii ruseşti Sberbabnk.

GM va păstra un pachet de 35% din titlurile companie germane, urmând ca 10% să intre în posesia angajaţilor.

Opel are peste 25.000 de angajaţi, în patru uzine din Germania.

În Marea Britanie, compania are două fabrici, unde se produc automobile sub brandul Vauxhall, şi 4.700 de angajaţi. Opel mai are facilităţi de producţie în Polonia, Belgia şi Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici