Marcel Boloş anunţă o simplificare procedurală pentru perioada de evaluare şi finanţare contractuală

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş a declarat joi, că intenţionează să simplifice procedurile de evaluarea a proiectelor pentru a economisi timp pentru procedurile de achiziţie, atât pentru instituţiile publice cât şi pentru persoanele private.

125 afișări
Imaginea articolului Marcel Boloş anunţă o simplificare procedurală pentru perioada de evaluare şi finanţare contractuală

Marcel Boloş anunţă o simplificare procedurală pentru perioada de evaluare şi finanţare contractuală

"Noi discutăm de această simplificare procedurală pe perioada în care noi evaluăm proiectele şi până la momentele în care încheiem contractele de finanţare. De regulă în toate ţările cu experienţă în domeniu, riscul de fraudă în această zonă este diminuat. Este o perioada de timp mare între momentul în care se dispune cererea de finanţare şi momentul în care se încheie contractul de finanţare pe care dacă reuşim să o scurtă, câştigăm timp pentru procedura de achiziţie publică unde într-adevăr există acest risc şi trebuie gândite prudent măsurile pe care le vom implementa, dar câştigăm timp pentru procedura de achiziţie publică şi ce este este mai important, câştigăm timp pentru perioadele de implementare a proiectelor, pentru că am comprimat de-a lungul timpului aceste perioade de implementare care au ca şi rezultat implementarea pe repede înainte (...) a proiectelor cu consecinţele de rigoare pe care le ştim", a spus ministrul.

Vicepremierul Raluca Turcan, prezentă la procedura de preluarea a mandatului de către Marcel Boloş, a spus că măsurile de debirocratizare vor simplifica şi vor transparentiza procesul de absorbţie a fondurilor europene atât pentru instituţiile statului cât şi pentru persoanele private.

"Ştim foarte bine că sunt mai multe agenţii de dezvoltare şi de gestionare a fondurilor europene. Cum vă explicaţi dumneavoastră că în regiunile în care sunt mai multe proiecte europene, fraudele sunt mai puţine şi rezultatele sunt viczibile, în timp ce în altele avem şi fraude şi lipsă de rezultate şi proceduri nesfârşite. Ca o sinteză a ceea ce s-a spus astăzi aici cred că putem transmite următoarele mesaje: 1. simplificare, 2. debirocratizare, 3. transparenţă, 4. legalitate şi toate acestea cumulate vor conduce la o gură de oxigen pentru beneficiari, fie că vorbim de instituţii publice, fie că vorbim de peroane private, fizice sau juridice", a spus Raluca Turcan.

Marcel Boloş a preluat oficial, joi, postul de ministru al Fondurilor Europene în prezenţa vicepremierului Raluca Turcan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici