Marcel Ciolacu, trimis la Bruxelles cu temele făcute: să citească PNRR

Oana Ţoiu, deputat USR, spune că premierul PSD nu cunoaşte ce prevede PNRR atunci când susţine că planul nu are „niciun euro pentru tineret”, afirmând că peste 2 miliarde de euro sunt prevăzuţi în PNRR pentru proiecte destinate copiilor şi tinerilor.

366 afișări
Imaginea articolului  Marcel Ciolacu, trimis la Bruxelles cu temele făcute: să citească PNRR

Marcel Ciolacu, trimis la Bruxelles cu temele făcute: să citească PNRR

„Marcel Ciolacu critică PNRR pe componenta «Politici publice pentru următoarea generaţie: copii şi tineri» cu temele nefăcute şi cu o uluitoare nonşalanţă, uitând că Guvernul dumnealui a ratat în vara asta achiziţiile de microbuze şcolare pentru naveta elevilor şi a doua etapă a contractelor de reducere a abandonului şcolar, indicatori care trebuiau finalizaţi. Uită şi că 117 milioane de euro din PNRR au fost alocaţi pentru locuinţe eficiente energetic pentru tineri cu posibilităţi reduse şi tineri profesionişti (medici, educatori, învăţători, profesori). Îl invit pe premierul Ciolacu să folosească vara asta pentru a citi, totuşi, PNRR înainte să se ducă, iar, la Bruxelles cu temele nefăcute, că dacă le spune şi lor că nu avem bani pentru tineri în PNRR o să se întrebe unde au dispărut sute de milioane de euro alocate”, declară Oana Ţoiu.

Ea adaugă că „în cazul în care nici cei 28 de consilieri ai premierului PSD nu reuşesc să citească PNRR şi să-i pregătească lui Marcel Ciolacu un rezumat cu principalele prevederi, îi reamintim că România a reuşit să obţină pe componenta «Politici publice pentru următoarea generaţie: copii şi tineri» un procent peste media celorlalte ţări UE”.

Oana Ţoiu prezintă câteva exemple, printre care 117 milioane de euro pentru locuinţe eficiente energetic pentru tineri cu posibilităţi reduse, tineri medici, tineri educatori/învăţători/profesori, 500 milioane de euro pentru reducerea abandonului şcolar, 478,5 milioane de euro pentru dotarea a 5.300 de şcoli cu laboratoare informatice complete, din care 1.100 cu smart labs, precum şi 425 milioane de euro pentru achiziţionarea a 3.200 de microbuze electrice care să fie folosite pentru transportul elevilor din localităţile izolate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ţoiu,
ciolacu,
pnrr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici