Marţi, 31 iulie, este ultima zi de depunere a Declaraţiei Unice. Amenda de întârziere: 50-500 de lei

Data de 31 iulie este prevăzută ca termen de depunere a Declaraţiei Unice la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), iar nedepunerea acesteia la termen poate fi sancţionată cu amendă de la 50 la 500 de lei.

1072 afişări
Imaginea articolului Marţi, 31 iulie, este ultima zi de depunere a Declaraţiei Unice. Amenda de întârziere: 50-500 de lei

Marţi, 31 iulie, este ultima zi de depunere a Declaraţiei Unice. Amenda de întârziere: 50-500 de lei

„Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declaraţiei Unice se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art. 336, alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală”, precizează Ministerul Finanţelor, într-un comunicat.

Pe de altă parte, dacă Declaraţia Unică este depusă online până pe 31 iulie 2018 şi plata obligaţiilor se efectuează integral până la data de 15 martie 2019, inclusiv, se acordă o reducere de 5% din suma totală datorată bugetului de stat. Iar dacă suma datorată, stabilită la nivelul veniturilor estimate pentru anul 2018, este plătită integral până pe 15 decembrie 2018, se acordă o reducere suplimentară de 5% din suma datorată.

„Contribuabilii persoane fizice pot depune Declaraţia Unică online, prin intermediul aplicaţiei care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/ cu numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. De asemenea, Declaraţia Unică se poate depune şi în format hârtie direct la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire”, menţionează Ministerul Finanţelor.

Declaraţia Unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri şi aleg să plătească contribuţia de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligaţia de a depune Declaraţia Unică.

Începând cu anul 2019, Declaraţia Unică se va depune exclusiv online, potrivit legislaţiei fiscale în vigoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici