Maşinile Brilliance vor intra pe piaţa românească până la sfârşitul anului (Galerie Foto)

Constructorul auto chinez Brilliance va intra pe piaţa românească până la sfârşitul acestui an, printr-un parteneriat cu o companie din România, specializată în comerţul cu automobile, care se va ocupa de importul, marketingul şi distribuţia maşinilor.

945 afișări
Imaginea articolului Maşinile Brilliance vor intra pe piaţa românească până la sfârşitul anului (Galerie Foto)

Maşinile Brilliance vor intra pe piaţa românească până la sfârşitul anului (Galerie Foto)

"Acum depunem eforturi considerabile să legăm un parteneriat cu o companie solidă. Am avut trei candidaţi din România, acum am rămas la doi, iar unul dintre cei doi pare a fi partenerul ideal. Discuţiile finale se vor purta în următoarele patru săptămâni şi credem că vom semna contractul în noiembrie", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, directorul general executiv al HSO Motors (producătorul mărcii Brilliance – n.r.) Europa, Hans-Ulrich Sachs, la Salonul Auto de la Paris.

Potrivit acestuia, maşinile vor fi disponibile în România spre sfârşitul anului acesta sau la începutul lui 2009.

"Companiile cu care vorbim sunt nişte firme foarte bine specializate în afacerile cu automobile, importatori ai mai multor mărci", a spus oficialul HSO, fără a preciza un nume, invocând clauze de confidenţialitate.

GALERIE FOTO

Modelele disponibile în România vor fi sedanul de mari dimensiuni BS6, sedanul compact BS4 şi coupe-ul BC3. Potrivit oficialului Brilliance, toate maşinile pot obţine cel puţin trei stele la testele EuroNCAP, având în vedere că maşinile au fost testate de o companie privată din Spania, la standardele menţionate.

Pe lângă cele trei modele, la standul Brilliance de la Paris se regăsea şi modelul BS2, despre care Sachs a spus că este disponibil doar pentru piaţa chineză, urmând să i se facă îmbunătăţiri pentru a-l aduce pe piaţa europeană.

"Am adus acestă maşină la Paris să arătăm că gama noastră de modele creşte", a adăugat Sachs.

Într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Paris, în cadrul salonului auto, oficialii companiei au precizat că anul viitor va fi lansat un nou model, break, derivat din modelul BS4.

"La jumătatea anului viitor vom introduce pe modelele noastre motoare mai ecologice, iar un partener de-al nostru din China lucrează la un sistem de propulsie hibrid pentru toate maşinile noastre", au declarat oficialii chinezi.

Potrivit acestora, preţurile automobilelor Brilliance vor fi cu 10% mai mici faţă de cei mai ieftini concurenţi, pe segmentul pe care concurează.

Brilliance are 132 de dealeri în Germania, iar alţi 50 în Grecia. Republica Cehă şi Slovacia sunt alte două state în care maşinile Brilliance vor fi disponibile din 2009.

Compania este al doilea constructor chinez în funcţie de numărul de unităţi fabricate, cu o producţie de 300.000 de unităţi pe an.

Potrivit Brilliance, motoarele provin de la constructorul auto japonez Mitsubishi. De asemenea, Brilliance a amintit că este partner cu BMW în China, în sensul că uzina companiei asiatice asamblează modelele Seria 3 şi Seria 5 din anul 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici