Maşinile din programul "Rabla", împărţite de 22 producători şi importatori

Autoturismele incluse în programul de înnoire a parcului auto, în număr de 40.000, au fost distribuite către 22 de producători şi importatori, mai mult de jumătate dintre maşini , peste 25.000, revenind mărcilor Dacia, Daewoo, Renault-Nissan, Fiat, Hyundai, Suzuki, Opel şi Chevrolet.

474 afișări
Imaginea articolului Maşinile din programul "Rabla", împărţite de 22 producători şi importatori

Maşinile din programul "Rabla", împărţite de 22 producători şi importatori (Imagine: Mediafax Foto)

Numărul de autoturisme, precum şi suma alocată pentru fiecare producător validat, în parte, s-a făcut prin aplicarea unui coeficient de proporţionalitate obţinut din raportul dintre suma alocată şi suma totală solicitată, decizia finală fiind luată vineri de Comitetul de Avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Astfel, din cele 40.000 de autovehicule vechi pe care autorităţile intenţionează să le scoată din uz prin programul "Rabla", 25.592 de unităţi vor fi furnizate de producătorii şi importatorii amintiţi, fiecare participând cu 3.199 de autovehicule.

Alte mărci care participă la program sunt Skoda (2.879 automobile), Peugeot (2.529 autovehicule), Volkswagen (2.159 unităţi), Ford (2.010 maşini), Toyota (1.999 vehicule), Kia (1.045 unităţi), Seat (840 maşini), Mitsubishi (432 unităţi), Citroen (325 automobile), Mazda (199 autoturisme), Honda (40 maşini), Subaru (17 unităţi), Audi (8 autoturisme) şi Lada (6 automobile).

Asrfel, au fost validaţi 22 de producători şi importatori, prin peste 140 ce puncte de vânzare la nivel naţional, iar suma totală alocată programului este de 120 de milioane de lei, prima de casare pentru fiecare unitate fiind de 3.000 de lei.

Această sumă, de care vor beneficia cei înscrişi în program, va fi virată din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu direct firmei de la care cumpărătorul va achiziţiona noul autoturism.

În acest an, programul "Rabla" se va desfăşura în două etape: prima etapă, până la data de 25 septembrie şi cea de-a doua, începând cu 1 octombrie până la 12 decembrie 2008.

De programul Rabla pot beneficia doar persoanele fizice, proprietari sau moştenitori ai unui autovehicul funcţional, înmatriculat în România şi a cărui vechime depăşeşte 12 ani de la data fabricaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici