MDRT licitează reabilitarea drumurilor locale în Teleorman, Ialomiţa şi Argeş, pentru 190 mil euro

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat trei licitaţii pentru modernizarea a 23,5 kilometri de drum judeţean şi 757,2 km de drumuri de locale în judeţele Teleorman, Ialomiţa şi Argeş, valoarea totală a lucrărilor fiind estimată la 816,3 milioane lei, fără TVA (189,9 milioane euro).

401 afișări
Imaginea articolului MDRT licitează reabilitarea drumurilor locale în Teleorman, Ialomiţa şi Argeş, pentru 190 mil euro

MDRT licitează reabilitarea drumurilor locale în Teleorman, Ialomiţa şi Argeş, pentru 190 mil euro (Imagine:Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Reabilitarea reţelei de drumuri judeţene va conduce la creşterea numărului de turişti, cu consecinţe directe asupra dezvoltării economice a zonei şi menţinerea unui număr cât mai mare din populaţia tânără în zonă", se arată în caietele de sarcini pentru cele trei licitaţii.

Lucrările sunt incluse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), proiectul 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local.

În judeţul Teleorman valoarea estimată a lucrărilor este de 236,6 milioane lei, fără TVA, şi vizează modernizarea a 5 kilometri de drum judeţean şi 208 km de drum local.

Contractul este valabil în perioada 1 martie 2012 - 31 decembrie 2019, iar ofertele pot fi depuse până la 16 februarie, urmând să fie deschise a doua zi.

Lucrările din judeţul Ialomiţa sunt evaluate la 293,5 milioane lei, fără TVA, pentru reabilitarea a 7,8 km de drum judeţean şi 286,2 kilometri de drum local

Contractul este programat să înceapă la 2 aprilie 2012 şi să se încheie la finele anului 2019. Ofertele pot fi depusă până la 6 februarie şi vor fi deschise la 8 februarie.

În judeţul Argeş, MDRT vrea să modernizeze 10,67 kilometri de drum judeţean şi 263 kilometri de drum local cu 278,1 milioane lei, fără TVA. Contractul are o valabilitate de nouă ani de la data atribuirii, iar ofertele pot fi depuse până 20 februarie, urmând să fie deschise a doua zi.

PNDI este cel mai mare program de investiţii în infrastructura publică derulat în România în ultimii 20 de ani, fiind gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Programul se va derula în perioada 2011-2013, iar lucrările se finanţează în primă etapă din banii constructorilor, urmând ca din 2013 statul să deconteze eşalonat lucrările prestate până în 2020.

Valoarea în euro a contractelor a fost calculată la cursul BNR anunţat joi de 4,298 lei pentru un euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici