MDRT: Numărul turiştilor pe litoral a urcat cu 5% în iulie-august, datele operatorilor sunt irelevante

Numărul turiştilor pe litoral a crescut cu 5% în perioada iulie-august 2010 faţă de acelaşi interval din 2009, a anunţat vineri ministerul de resort, care citează rapoartele oficiale ale Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Constanţa şi precizează că datele operatorilor sunt nerelevante.

40 afișări
Imaginea articolului MDRT: Numărul turiştilor pe litoral a urcat cu 5% în iulie-august, datele operatorilor sunt irelevante

MDRT: Numărul turiştilor pe litoral a urcat cu 5% în iulie-august, datele operatorilor sunt irelevante (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"Referitor la statisticile legate de circulaţia turistică pe litoral în sezonul estival 2010, conform rapoartelor oficiale ale Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Constanţa, în perioada iulie - august 2010 s-a înregistrat o creştere a numărului de turişti cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut. Având în vedere faptul că evaziunea fiscală în turism este estimată în jurul valorii de 40% din volumul activităţii derulate în acest domeniu, orice estimări ale operatorilor din turism cu referire la circulaţia turistică sunt nerelevante", se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Ministerul precizează că pentru evidenţierea numărului exact de turişti care se cazează în unităţile de primire turistică din România, instituţia va implementa un soft care va colecta, în timp real, asemenea date.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că aproximativ 1,8 milioane de turişti au ajuns în acest an pe litoral, cu 15% mai puţini decât în 2009, iar încasările turoperatorilor au scăzut cu mai mult de 25%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici