Mediafax Talks about Sustainable Agriculture: 6% din suprafaţa agricolă a ţării, administrată de străini

Aproximativ 800.000 de hectare de teren agricol la nivel naţional sunt administrate de cetăţeni sau firme străine, potrivit şefului APIA Timiş, reprezentând 6% din suprafaţa agricolă a ţării.

296 afișări
Imaginea articolului Mediafax Talks about Sustainable Agriculture: 6% din suprafaţa agricolă a ţării, administrată de străini

Seminarul MEDIAFAX Talks about Sustainable Agriculture: 6% din suprafaţa agricolă a ţării, administrată de străini (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

"Se estimează că la nivel naţional sunt 800.000 de hectare de teren agricol, luate mai akes prin arendare de străini", a declarat vineri la seminarul MEDIAFAX Talks about Sustainable Agriculture Florin Marius Faur, directorul executiv al APIA Timiş, care a condus instituţia la nivel naţional până în urmă cu câteva luni.

Potrivit celui mai recent recensământ agricol din România, suprafaţa agricolă totală a României era în 2010 de 13,3 milioane de hectare, din care 8,3 milioane de hectare reprezintă teren arabil. Recensământul a avut loc în perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, iar rezultatele definitive au fost prezentate în iulie 2012.

Faur a menţionat că din suprafaţa agricolă a judeţului Timiş, aproximativ 15% este administrată de străini.

Totodată, în Timiş există şi aproximativ 36.000 de hectare de teren agricol necultivat. Directorul APIA Timiş spune că suprafaţa necultivată este însă în scădere de la an la an.

Întrebat cât costă un hectar de teren agricol în Timiş, Faur a spus că preţul se situează între 2.000 şi 5.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici