Medvedev critică FMI şi BM pentru gestionarea recesiunii

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a criticat, duminică, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Mondială, considerând că au gestionat prost criza economică, şi a cerut reformarea celor două instituţii financiare.

22 afișări
Imaginea articolului Medvedev critică FMI şi BM pentru gestionarea recesiunii

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev

"Trebuie să facem schimbări esenţiale în anumite privinţe, inclusiv în ceea ce priveşte activitatea instituţiilor financiare internaţionale", a afirmat Medvedev într-un interviu care va fi difuzat duminică, 15 martie, la televiziunea publică şi al cărui text a fost publicat pe site-ul Kremlinului.

El a adăugat, răspunzând unei întrebări referitoare la poziţia autorităţilor de la Moscova la summit-ul G20 care va avea loc în aprilie la Londra, că actuala criză a arătat că acţiunile FMI, Băncii Mondiale şi altor instituţii financiare sunt departe de a fi ideale.

"Este nevoie de o reformă a activităţii instituţiilor financiare internaţionale. Activitatea lor trebuie reglementată astfel încât să fie mai corectă faţă de statele în curs de dezvoltare care au intrat recent în rândul celor mai mari economii ale lumii, printre care Rusia şi alte ţări cu care cooperăm", a afirmat Medvedev.

Autorităţile ruse au atribuit responsabilitatea recesiunii din Rusia în cea mai mare parte factorilor externi, dar unii analişti consideră că o bună parte din probleme îşi au originea în economia ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici