Medvedev: Criza economică mondială nu a ajuns încă la apogeu

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a avertizat, luni, că apogeul crizei economice mondiale nu a fost încă atins, urmând ca anul 2010 să fie "foarte dificil", potrivit presei ruse.

40 afișări
Imaginea articolului Medvedev: Criza economică mondială nu a ajuns încă la apogeu

Medvedev: Criza economică mondială nu a ajuns încă la apogeu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La nivel global criza economică încă nu a atins apogeul, iar o recuperare nu este aşteptată înainte de 2010", a spus Medvedev, citat de agenţia rusă Interfax.

Majoritatea specialiştilor estimează că anul următor va fi foarte dificil, a adăugat preşedintele rus.

Economia rusă, al cărei avans a fost susţinut în ultimii ani de creşterile preţurilor materiilor prime, a fost grav afectată de criza economică mondială.

Începând cu noiembrie 2008, rubla a pierdut o treime din valoare faţă de euro şi dolar, iar guvernul se aşteaptă la o scădere a Produsului Intern Brut de 0,2% sau stagnare în 2009.

Banca centrală rusă a anunţat, luni, că va majora, marţi, dobânda de referinţă cu un punct procentual, la 10%, pentru a sprijini cotaţia monedei naţionale.

Prin această măsură, instituţia vizează reducerea inflaţiei şi protejarea rezervelor valutare care au scăzut cu circa 200 de miliarde de dolari în ultimele şase luni.

Citeşte şi:

FMI reduce estimările privind creşterea economiei mondiale

Putin: Economia globală va da primele semne de revenire spre sfârşitul acestui an

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici