MEF va lansa o bază de date cu preţuri medii pe categorii de lucrări

Ministerul Economiei şi Finanţelor va elabora până la finele anului o bază de date cu preţuri medii pe categorii de lucrări, care să reprezinte o referinţă pentru toate autorităţile contractuale, precum şi beneficiarii de fonduri europene, a declarat luni secretarul de stat în MEF Eugen Teodorovici.

25 afișări
Imaginea articolului MEF va lansa o bază de date cu preţuri medii pe categorii de lucrări

MEF va lansa o bază de date cu preţuri medii pe categorii de lucrări (Imagine: Mediafax Foto)

"Am luat această decizie pentru a evita discrepanţele mari dintre preţurile medii practicate în piaţă şi cele cu care vin la unele licitaţii contractorii", a explicat Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

El a reamintit că se află în discuţii avansate cu Ministerul Justiţiei pentru înfiinţarea instanţelor specializate în soluţionarea litigiilor dintre beneficiarii de fonduri publice europene şi executanţi.

Teodorovici speră ca acestea să fie înfiinţate până la sfârşitul anului.

Potrivit unor declaraţii anterioare, vor fi înfiinţate opt instanţe specializate, câte una pentru fiecare regiune de dezvoltare, pentru a acoperi în termene rezonabile eventualele litigii dintre beneficiarii şi executanţii proiectelor cu finanţare din fonduri europene.

Tot până la sfârşitul acestui an se intenţionează înfiinţarea unui adjudecător care să opereze la nivel naţional şi să emită opinii privind derularea anumitor licitaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici