MEF vrea să şteargă datoriile istorice ale CNH

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) va solicita Comisiei Europene (CE) avizul pentru ştergerea datoriilor istorice ale Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani.

21 afișări
Imaginea articolului MEF vrea să şteargă datoriile istorice ale CNH

MEF vrea să şteargă datoriile istorice ale CNH (Imagine: Mediafax Foto)

MEF are în vedere restructurarea societăţii şi caută surse de finanţare pentru retehnologizarea operatorului minier.

CNH este cel mai mare datornic al statului cu datorii de peste 2,9 miliarde de lei, din care majorările şi penalităţile reprezintă 2,01 miliarde de lei. Compania beneficiază de ajutoare de stat în perioada 2007-2010 în valoare de 1,29 miliarde de lei, subvenţii aprobate de Comisia Europeană.

"CNH a elaborat documentaţia de notificare a unui ajutor de stat privind ştergerea obligaţiilor financiare istorice. Acest document va fi analizat împreună cu reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei şi ai Uniunii Europene", potrivit datelor MEF transmise agenţiei MEDIAFAX.

MEF nu a precizat când vor fi analizate aceste documente.

Totodată, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a început procedura de executare silită a CNH, pentru datorii de 844 milioane lei.

Surse din MEF au declarat, în luna mai, pentru MEDIAFAX, că procedurile de executare silită a companiei vor fi oprite pentru o perioadă de şase luni pentru a permite continuarea activităţii companiei şi plata salariilor.

Majoritatea datoriilor CNH către bugetul de stat au fost şterse printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern la finele anului 2006, dar care nu a primit până în prezent avizul Parlamentului şi, implicit, nu a fost pusă în aplicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici