Mefin Sinaia îşi trimite angajaţii în şomaj tehnic până la 1 iulie

Conducerea Mefin Sinaia (MEF) a decis să-i trimită în şomaj tehnic pe toţi cei 508 salariaţi ai firmei, în perioada 2 iunie -1 iulie, după ce săptămâna trecută a revocat măsura disponibilizării anunţată la mijlocul lunii mai, se arată într-un comunicat al societăţii, remis, marţi, Bursei de Valori.

221 afișări
Imaginea articolului Mefin Sinaia îşi trimite angajaţii în şomaj tehnic până la 1 iulie

Mefin Sinaia îşi trimite angajaţii în şomaj tehnic până la 1 iulie (Imagine: www.mefin.ro)

"Consiliul de Administraţie şi conducerea executivă a societăţii a luat în această perioadă măsuri drastice de economisire a resurselor societăţii, inclusiv măsuri organizatorice. În acest context, Consiliul de Administraţie a hotărât ca în perioada 2 iunie-1 iulie 2009 să declare şomaj tehnic, principalul obiectiv fiind evitarea intrării societăţii în incapacitate de plată", se arată în comunicat.

În perioada următoare firma va continua şi va reanaliza măsurile necesare în vederea parcurgerii perioadei de criză.

La 13 mai, conducerea Mefin a anunţat că a decis să-i disponibilizeze pe toţi cei 508 salariaţi, însă la 28 mai a revocat această măsură.

La începutul lunii mai, salariaţii Mefin au primit deciziile de disponibilizare. La acel moment, conducerea societăţii arăta că această concediere colectivă "este un demers pur tehnic şi că salariaţii disponibilizaţi vor fi reangajaţi în cele trei centre de profit în care va fi reorganizată societatea".

La mijlocul lunii mai, aproximativ 300 de salariaţi ai Mefin au organizat un miting de protest în Sinaia faţă de decizia de disponibilizare colectivă. La protestul salariaţilor au fost şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, şi anume primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, şi senatorul PDL Georgică Severin, care şi-au arătat susţinerea faţă de salariaţi.

Mefin Sinaia anunţa, la sfârşitul lunii aprilie, într-un comunicat remis Bursei, că va trece pe pierderi în acest an, estimând un rezultat negativ de 4,95 milioane lei, după câştigul brut de 165.000 din 2008, la venituri în scădere cu 31%, de la 32,3 milioane de lei la 22,2 milioane de lei. Firma estimează cheltuieli de 27,17 milioane lei în acest an, mai mici cu 15% faţă de 2008, când indicatorul a fost de 32,16 milioane lei. Bugetul de venituri şi cheltuieli din acest an a fost aprobat, în 27 aprilie, de acţionari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici