Mercedes-Benz renunţă la producţia unui model de automobil lansat în urmă cu doar patru ani

Producătorul auto Mercedes-Benz renunţă la camioneta X Class, anunţată în 2016, cu rolul de a aduce compania în domeniul autoutilitarelor. Se pare că antreprenorii din industria americii latine preferă un produs accesibil, în locul unuia de lux, potrivit slashgear.com.

7674 afișări
Imaginea articolului Mercedes-Benz renunţă la producţia unui model de automobil lansat în urmă cu doar patru ani

Mercedes-Benz renunţă la producţia unui model de automobil lansat în urmă cu doar patru ani

Mercedes şi-a propus ca modelul să fie un hit în America de Sud, Australia şi Africa de Sud. Vehiculul a fost rodul unei colaborări cu Renault-Nissan şi a fost fabricat la o linie de producţie Nissan din Spania. Cu toate acestea, în interior, autovehiculul s-a integrat în stilul de proiectare al companiei germane.

Însă problema a fost că luxul costă. Producătorul auto a expus cifrele, iar preţurile mari combinate cu interesul scăzut pentru acest produs auto au semnat mandatul de deces al Clasei X.

Într-un interviu acordat pentru Auto Motor Sport, Mercedes a confirmat că, în ciuda perioadei scurte de timp care a trecut de la lansarea camionetelor, producţia va fi încheiată în mai 2020.

Cifrele vânzărilor arată că, la nivel global, Mercedes a vândut doar 15.300 din camionete în 2019. În schimb, Nissan are peste 66.000 de unităţi Navara vândute doar în doar prima jumătate a anului 2019. Comparativ cu Clasa X, care începe de la aproximativ 49.000 de euro, preţurile pentru Navara sunt mai mici cu 20.000 de euro.

Planurile de a miza pe piaţă potenţial lucrativă din America de Sud au eşuat, iar Mercedes şi-a justificat eşecul prin „aşteptările de preţ ale clienţilor din America Latină”. Planurile de producţie pentru Argentina au fost de asemnea, abandonate.

BMW a flirtat, de asemenea, cu o astfel de idee prin conceptul său de pickup X7.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici