Merck va prelua Schering-Plough

Grupul Merck a anunţat că va prelua Schering-Plough Corp pentru 41,1 miliarde de dolari, a doua tranzacţie uriaşă din sectorul farmaceutic încheiată în prima parte a acestui an, după achiziţia Wyeth de către Pfizer pentru 68 miliarde de dolari.

28 afișări
Imaginea articolului Merck va prelua Schering-Plough

Merck va prelua Schering-Plough (Imagine: Mediafax Foto)

Merck şi Schering-Plough, ambele cu sediul în New Jersey, SUA, au anunţat concedieri masive în toamna anului trecut şi fac eforturi mari pentru eficientizare în contextul crizei. Vânzările totale ale celor două companii au scăzut cu 26% în ultimul trimestru din 2008.

Tranzacţia se va realiza la un preţ cu 34% mai mare decât cotaţia acţiunilor Schering-Plough de la sfârşitul săptămânii trecute.

În urma fuziunii, Merck va beneficia de dublarea numărului de produse farmaceutice aflate în ultimul stadiu de dezvoltare înainte de introducerea pe piaţă, diversificând totodată semnificativ portofoliul grupului.

Totodată, Merck estimează că, prin integrarea Schering-Plough în grup, va obţine reduceri de costuri de 3,5 miliarde de dolari pe an începând din 2011.

Veniturile celor două grupuri au totalizat, anul trecut, 47 miliarde de dolari.

Citeşte şi:

Pfizer va prelua Wyeth printr-o tranzacţie de 68 miliarde de dolari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici