Merkel, despre "praful magic" din jocurile pentru smartphone-uri:"Oamenii plătesc bani pentru asta?"

Strategiile de afaceri ale producătorilor de jocuri pentru smartphon-uri şi tablete au surprin-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, în timpul unei vizite la compania Wooga, unde a aflat că oamenii plătesc bani în jocuri pe opţiuni precum "praf magic" pentru a-şi învinge mai uşor aversarii.

1507 afișări
Imaginea articolului Merkel, despre "praful magic" din jocurile pentru smartphone-uri:"Oamenii plătesc bani pentru asta?"

Merkel, despre "praful magic" din jocurile pentru smartphone-uri:"Oamenii plătesc bani pentru asta?" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Merkel a vizitat recent sediile a două companii start-up active în IT, Reasearch Gate şi Wooga. Deşi cancelarul a arătat mult interes pentru activitatea acestora, Berlinul are încă multe de făcut pentru a susţine dezvoltarea oraşului ca un centru tehnologic, notează cotidianul german Der Spiegel.

Pentru moment, efortul a venit din partea cancelarului, care a vizitat cele două companii. Wooga, cu sediul la Berlin, dezvoltă jocuri precum Brain Buddies, Pocket Village şi Bubble Island. Vizita este benefică pentru ambele părţi, scrie Der Spiegel. Companiile au parte de publicitate, iar Merkel arată că nu se teme de viitorul digital.

Este dificil de imaginat că Merkel şi-ar descărca jocuri pentru smartphone, însă s-a arătat foarte interesată de toate aspectele activităţii companiilor. În timpul vizitei la Wooga, cancelarul a pus diverse întrebări, inclusiv despre contractele de muncă, câte persoane pot juca un anumit joc, cum se numesc personajele, precum şi despre termenele limită pentru dezvoltarea jocurilor.

În timp ce Jens Begemann, cofondator al Wooga, explica modul în care compania câştigă bani din versiunile premium ale jocurilor, cancelarul a vrut să afle mai mult. Care sunt mai exact beneficiile pentru un jucător care cumpără opţiuni în jocuri, a vrut să ştie liderul guvernului de la Berlin. Begemann a răspuns că o persoană poate, de exemplu, să cumpere "praf magic" pentru a-şi învinge mai uşor adversarii.

"Oamenii plătesc bani pentru asta?", a întrebat cancelarul cu mirare.

Se pare că da, scrie Der Spiegel. Wooga este o companie profitabilă şi recrutează câte doi angajaţi la fiecare săptămână.

Rămâne însă de văzut dacă vizita cancelarului va schimba ceva, potrivit publicaţiei. Sectorul start-up din Germania se confruntă cu deficit de angajaţi calificaţi, extinderea greoaie a internetului broadband, dar şi cu birocraţia care dă bătăi de cap tinerilor antreprenori.

Merkel a rămas în termeni vagi în privinţa promisiunilor. În acest moment, problema nu este viitorul Germaniei ca hub al industriei IT. Trebuie să existe înainte o înţelegere temeinică a sectorului şi a unei noi culturi de muncă, în care toţi angajaţii primesc mese gratuit, iar "manageri responsabili de distracţie" îşi păstrează angajaţii fericiţi cu lecţii de yoga, baschet şi limbi străine.

Este clar însă că unele dintre aceste lucruri îi par ciudate cancelarului Angela Merkel, asociată mai uşor cu excursiile în natură şi mâncatul de plăcintă cu prune, încheie Der Spiegel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici